Siirry pääsisältöön

Liedon 4H kurssittaa ja leirittää

Liedon 4H-yhdistys järjestää jälleen tulevana kesänä lapsille ja nuorille monipuolista leiri- ja kurssitoimintaa. Leirielämään pääsee tutustumaan jo toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-5.5. Eräleirillä, joka järjestetään Kurjenrahkan kansallispuistossa. Eräleirille pääsevät 9-vuotiaat ja sitä vanhemmat, yläikärajaa ei ole. Ohjelmassa on mm. vaellusretki Savojärven ympäri, melontaa, saunomista ja uskaliaimmat voivat pulahtaa uimaankin. Samalla järjestetään eräleiriohjaajakurssi leirinohjauksesta kiinnostuneille vähintään 13-vuotiaille.

Kesällä leirielämyksiä pääsee kokemaan 25–27.6. 4H-leirillä Sauvon Marjaniemessä ja 7.-9.8. Eloleirillä Naantalissa, Salorannan nuorisoleirialueella. Nämä leirit on tarkoitettu pääsääntöisesti alakouluikäisille. Leiriohjelmassa on kaikkea, mitä ikimuistoiselle leirille kuuluu – uintia, saunomista, askartelua, pelejä, leikkejä, iltaohjelmaa, leirinuotio ym. mukavaa kesäpuuhaa.

Kaikki vähintään 14-vuotiaat nuoret voivat osallistua Leiriohjaajakurssille 24.–28.6. Sauvon Marjaniemessä ja Leiriohjaajien jatkokurssille 5.-9.8. Naantalin Salorannassa. Kurssien käytännön harjoittelu suoritetaan edellä mainittujen kesäleirien yhteydessä. Kursseilla opitaan mm. leirien suunnittelua ja käytännön toteutusta, leiriohjaajan tehtäviä sekä ensiapu- ja turvallisuustaitoja. Leiriohjaajakursseille tuleville, kokeneille leiriohjaajille ja muille leirin ohjaamisesta kiinnostuneille järjestetään 17.–18.5. Sauvon Ahtelassa Leiri Kick-off, jossa pääsee tutustumaan muihin leiriohjaajiin ja suunnittelemaan kesäleirien ohjelmaa. Muita tulevia 4H-kursseja ovat mm. Hygieniapassikoulutus 7.5. ja 14.5. ja Kudontakurssi 22.–26.7.

Lisätietoa Liedon 4H-yhdistyksen leireistä ja kursseista saat yhdistyksen kotisivuilta sekä toiminnanjohtaja Taina Päätalolta, p. 050 352 1968 tai lieto@4h.fi. Tervetuloa mukaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sienikurssi retkeillen Liedon Parmaharjulla tulossa! Kurssi toteutetaan 14.8./18.8./25.8. ja 8.9.2020. Kurssille voi osallistua yhtenä tai useampana päivänä ja se on maksuton!

Palstaviljely on palkitseva harrastus kaikenikäisille

  Liedon kunta ja Liedon 4H-yhdistys ovat jo useiden vuosikymmenien ajan tarjonneet Liedon kunnan asukkaille mahdollisuuden vuokrata yhdeksi kesäksi kerrallaan viljelypalstoja harrastusviljelytarkoituksessa . Kirkkotien varressa, seurakuntatalon lähellä sijaitsevat palstat ovat saaneet monen ikäiset ihmiset kiinnostumaan viljelystä; vanhimmat viljelijät ovat eläkeikäisiä ja nuorin viljelijä puolestaan 11-vuotias, innokkaasti ensimmäistä kertaa mukana oleva poika. Yksi viljelijöistä on  Laila Hakkarainen , joka viettää kolmatta kesäänsä palstaviljelijänä. - Tykkään puutarhahommista ja tietysti sadon syömisestä. Kun ei omalla tontilla tällaista paikkaa oikein ole, niin tällainen on sitten tullut vuokrattua. Tämä on nyt sitten kolmas vuosi, hän kertoo. Hakkarainen asuu miehensä kanssa Teijulassa, josta on lyhyt matka palstoille. Hän viljelee omalla aarin kokoisella palstallaan ainakin pensaspapuja, kaalia, varsiselleriä ja omaa suosikkiaan kesäkurpitsaa. Hänen mukaansa palstan hoita