Siirry pääsisältöön

Ensiapu- ja turvallisuuskurssi 29.-30.11.2019 Sauvo

Paikka: Leirikeskus Ahtela, Ahtelantie 21 Sauvo
Aika: pe 29.11. klo 17.00-21.00 ja la 30.11. klo 9.00-14.00
Kurssilla opitaan tapaturmien ennaltaehkäisyä ja käytännön ensiapu- sekä turvallisuustaitoja. Kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, joista osa tehdään sään salliessa ulkona. Kurssi on suunnattu vähintään 11-vuotiaille.
Kouluttajana lääketieteen kandidaatti Elmo Pulli.
Mökkimajoitus mahdollisuus, makuupussi ja tyyny mukaan. Kurssilla tarjotaan ruoat sekä ilta- ja välipala. Mikäli yövyt kurssilla, ilmoita siitä ilmoittautumislomakkeen kohdassa Muuta huomiota ja terveisiä!
Kurssipaikkana Ahtelassa on Kutteri
Kurssin sisältö:
  • Tapaturmien ennaltaehkäisy
  • Tajuton potilas ja elvytys, defibrillaattorin käyttö
  • Hätäilmoitus
  • Toiminta tapaturmapaikalla
  • Nyrjähdykset, murtumat ja sijoiltaanmenot
  • Palo- ja paleltumavammat
  • Sairauskohtaukset: aivoverenkiertohäiriöt, diabetes, epilepsia, rintakipu
  • Suuret ja pienet verenvuodot
  • Tukehtumisvaara
  • Pistot ja puremat, anafylaksia
Kurssi on 4H:n jäsenille, kerhonohjaajille ja työntekijöille maksuton, muille 20€. Sinun kannattaa siis liittyä jäseneksi, jolloin saat kaikki jäsenedut heti käyttöösi! Jäseneksi voit liittyä täältä. Jäsenlasku ja -kortti lähetetään sinulle kotiin postissa.

Kurssimaksu maksetaan yhdistyksen tilille:

Liedon 4H-yhdistys
FI65 4713 1020 0177 84
Viestiin: Osallistujan nimi ja kurssin nimi
Ilmoittaudu täyttämällä sähköinen lomake
Lisätietoa: Taina Päätalo, lieto@4h.fi, puh. 050 352 1968


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sienikurssi retkeillen Liedon Parmaharjulla tulossa! Kurssi toteutetaan 14.8./18.8./25.8. ja 8.9.2020. Kurssille voi osallistua yhtenä tai useampana päivänä ja se on maksuton!

Palstaviljely on palkitseva harrastus kaikenikäisille

  Liedon kunta ja Liedon 4H-yhdistys ovat jo useiden vuosikymmenien ajan tarjonneet Liedon kunnan asukkaille mahdollisuuden vuokrata yhdeksi kesäksi kerrallaan viljelypalstoja harrastusviljelytarkoituksessa . Kirkkotien varressa, seurakuntatalon lähellä sijaitsevat palstat ovat saaneet monen ikäiset ihmiset kiinnostumaan viljelystä; vanhimmat viljelijät ovat eläkeikäisiä ja nuorin viljelijä puolestaan 11-vuotias, innokkaasti ensimmäistä kertaa mukana oleva poika. Yksi viljelijöistä on  Laila Hakkarainen , joka viettää kolmatta kesäänsä palstaviljelijänä. - Tykkään puutarhahommista ja tietysti sadon syömisestä. Kun ei omalla tontilla tällaista paikkaa oikein ole, niin tällainen on sitten tullut vuokrattua. Tämä on nyt sitten kolmas vuosi, hän kertoo. Hakkarainen asuu miehensä kanssa Teijulassa, josta on lyhyt matka palstoille. Hän viljelee omalla aarin kokoisella palstallaan ainakin pensaspapuja, kaalia, varsiselleriä ja omaa suosikkiaan kesäkurpitsaa. Hänen mukaansa palstan hoita