Siirry pääsisältöön

Reilu Teko -säkkikeräys

 4H-yhdistyksen Reilu Teko -säkkikeräys järjestettiin jälleen tänä vuonna

Vuodesta 1975 Suomen eri paikkakuntien 4H-yhdistysten järjestämä säkkikeräys järjestettiin taas tänäkin vuonna. Liedossa sen järjesti Liedon 4H-yhdistys aikavälillä 24.5.-30.6.2021. Keräyspisteet sijaitsivat Yliskulmalla ja Liedon asemalla. Keräyksen tehtävänä on saada mahdollisimman suuri osuus maa- ja metsätiloille toimitetuista säkeistä talteen ja toimittaa ne kierrätykseen. Keräyksen olemassaoloaikana on talteen saatu yli 40 miljoonaa kiloa muovia. Vuonna 2020 talteen saatiin noin 70 prosenttia tilojen muovisäkeistä, ja näin ollen valtioneuvoston pakkauspäätöksen 16 prosentin tavoite ylittyi reilusti. 

Viljelijöiden osallistumisella keräykseen on suuri merkitys: osallistumalla he työllistävät nuoria, säästävät luontoa ja ainoaksi tehtäväkseen heille jää vain toimittaa säkit paikan päälle. Korona-aikana nuorten on ollut hankalampi löytää kesätöitä, mutta säkkikeräys on osaltaan edistämässä nuorten työllistymistä tänäkin kesänä.

Keräykseen kelpuutetaan muoviset lannoite-, siemensuur-, rehusuur- ja piensäkit.

Liedon säkkikeräys järjestettiin yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands Svenska 4H:n kanssa. Keräyksen päärahoittajana toimii Yara Suomi Oy ja siihen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen, A-Rehu, Lassila & Tikanoja, Maaseudun Tulevaisuus sekä Landsbygdens Folk.

Teksti: Elle Näsänen, Liedon 4H-yhdistyksen 15-vuotias viestintäapulainen




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sienikurssi retkeillen Liedon Parmaharjulla tulossa! Kurssi toteutetaan 14.8./18.8./25.8. ja 8.9.2020. Kurssille voi osallistua yhtenä tai useampana päivänä ja se on maksuton!

Ensiapu- ja turvallisuuskurssi 15.-16.3.2019

Ensiapu- ja tuvallisuuskurssi oli perjantaina 15.3. klo 18-21 ja lauantaina 16.3. klo 10-15. Kurssille osallistuneet pääsivät harjoittelemaan mm. oikeaoppista sitomista sideharsolla. Kurssin kouluttaja lääketieteen kandidaatti Elmo Pulli opastamassa. Tajuton potilas, miten toimitaan? Kurssilaiset pääsivät harjoittelemaan myös potilaan siirtämistä kylkiasentoon. Hengittääkö potilas? Jos hengittää, käännä kylkiasentoon. Huomioi käsien ja jalkojen asento. Potilas on kylkiasennossa! Esitykset Kurssilaiset jaettiin ryhmiin ja heille annettiin tehtäväksi toteuttaa erilaisia esityksiä (mm. auto-onnettomuus, hukkumistilanne, sekä palon syttyminen). Toinen tehtävä oli ratkaista nämä tilanteet. Defibrillaattori Pääsimme myös tutustumaan defibrillaattoriin, eli sydäniskuriin. Ja arvaatteko mikä on elvytyksessä sääntö #1 ? Toimi! Kouluttaja Elmo Pulli kirjoittamassa elvytyksen sääntöjä taululle. Kiitos kaikille osal